De woonverhalen

De woonverhalen

Hoe beleven inwoners het wonen in Vlaardingen? Gezinnen en alleenstaanden, stadsmensen en natuurliefhebbers, oud en jong, starters en doorstromers, allemaal hebben ze hun eigen unieke woonverhaal en een duidelijke visie op wonen in Vlaardingen. Maak kennis met deze Vlaardingers en hun kijk op wonen!

 • Het woonverhaal van Dinah

  16 november 2022

  Langer zelfstandig in Knarrenhof: droom of werkelijkheid?

 • Het woonverhaal van Ismena

  Over verhuisdozen en kansen pakken…

 • Het woonverhaal van Nina

  In de wijk Vettenoorsepolder (VOP) treffen we Nina Meulendijk. Samen met haar vriend en honden woont ze in een schattig huisje in de Diepenbrockstraat. Ooit begon ze hier als student op haar achttiende met wat hulp van haar ouders haar wooncarrière. Inmiddels is het, zeven jaar later, tijd voor een volgende stap: een grotere woning.

 • Het woonverhaal van Angelo

  24 september 2021

  Het beeld dat helaas overheerst als mensen aan de Zeeheldenbuurt denken, is dat van een verouderde buurt met dito bewoners. “Eeuwig zonde”, zegt Angelo Arntz. Als we hem interviewen, zien we een goed verzorgde huisvader in een mooi opgeruimd en helemaal zelf opgekalefaterd (tijdelijk) huurhuis. “Niet meteen het type bewoner dat je (vaak onbewust) zou verwachten in deze buurt “, zegt hij met een glimlach als we hem complimenteren met zijn kluskunsten. De ondernemer vertelt ons hoe hij door botte pech 3 jaar geleden vanuit zijn toenmalige huurwoning uiteindelijk bij zijn ouders op de bank belandde. Toen hij in gesprek raakte met Mark van der Velde van Woningcorporatie Samenwerking en aan hem zijn situatie uitlegde kon hij in zijn tijdelijke huurwoning in de Zeeheldenbuurt terecht. De woning wordt in de toekomst gesloopt en dat brengt ook onzekerheid met zich mee. Angelo vertelt…..

 • Het woonverhaal van Kees en Tilly

  24 september 2021

  Kees en Tilly Nieuwstraten. Zo kleurrijk als hun huis er uit ziet, zo kleurrijk zijn ze zelf ook. Met hun woonverhaal geven ze ons niet alleen een kijkje in hun huis, maar ook in hun leven.

 • Het woonverhaal van familie Siadis

  Alan Siadis is een trotse veertiger die via ontwikkelaar Steenvlinder in de voormalige Globeschool in Vlaardingen-Oost met zijn gezin bijna 4 (3,75) oude klaslokalen omtoverde tot een nieuwe energiezuinige eengezinswoning die van alle gemakken is voorzien.

 • Het woonverhaal van Willem

  Het is hartje winter als we de 70-jarige Willem Borsboom (vanwege de geldende coronamaatregelen via een inbelverbinding) spreken over het wonen in de Rivierzone. Zonder dat we dit keer een huisbezoek af kunnen leggen, krijgen we door zijn beeldende manier van vertellen een goed beeld van hoe hij woont en waarom hij voor deze plek gekozen heeft.

 • Het woonverhaal van familie Lutjeboer

  De familie Lutjeboer is nog niet zo lang geleden verhuisd van een appartement in Vlaardingen Oost naar Ambacht. Ze waren op zoek naar een plek die meer rust en ruimte zou kunnen bieden. Verhuizen naar een andere stad was geen optie. Ze wilden graag in Vlaardingen blijven.

 • Het woonverhaal van Alaaddin

  Alaaddin woonde bij zijn ouders in Vlaardingen en wilde al geruime tijd op zichzelf gaan wonen. Maar hoe krijg je dat als starter met een starterssalaris voor elkaar?

 • Het woonverhaal van familie Oortgijs

  In een prachtig nieuw appartementencomplex aan het Erasmusplein in de Westwijk ontmoeten we de heer en mevrouw Oortgijs: kwieke en ondernemende zeventigers.

 • Het woonverhaal van Ivana

  Geen mooiere kans om een Vlaardingse wethouder met wonen in haar portefeuille te vragen hoe zij Vlaardings Wonen ziet, dan haar te interviewen in haar eigen woonomgeving en haar te bevragen over haar eigen woonervaringen. Ivana Somers - Gardenier vertelt over hoe haar wooncarrière ooit begon.

 • Het woonverhaal van Tineke en Ella

  Op een zonnige nazomerdag namen Tineke Lieverst en Ella van Zetten ons mee op een ‘roadtrip’ door Holy.

 • Het woonverhaal van familie Van Aperen

  Op het Van Heutzpark in de Indische Buurt vlakbij het centrum treffen we de familie Van Aperen. De zon schijnt. Achter ons het gelach van moeder Marja en zoon Daan. Voor ons uit loopt vader André.

 • Het woonverhaal van Janny en Arnold

  We ontmoeten Janny en haar man Arnold (niet op de foto) op een druiligere herfstdag in hun flat aan de Zwaluwenlaan. Vanaf de galerij giert een ijzige wind ons om de oren, maar binnen is het hier in alle opzichten behaaglijk.

 • Het woonverhaal van Sabrina

  We treffen Sabrina Ibrahim aan de Vleersteeg 4c. Als juriste en arabiste managet ze vanuit deze locatie haar bedrijf én haar gezin.

 • Het woonverhaal van Eric

  Op de vijfde verdieping in een mooi appartement in Vlaardingen Holy spraken we Eric. Eric is starter op de woningmarkt. Het viel niet mee om zijn huidige woning te vinden.

 • Het woonverhaal van familie Fiers

  Aan de rand van het centrum, tegenover stadspark ’t Hof, treffen we Frans en Piny Fiers. Mevrouw Fiers, Piny, laat trots de nieuwe woning zien en vertelt op een aanstekelijke manier hoe zij hier terecht zijn gekomen.

 • Het woonverhaal van Femke en Nadia

  Dat Vlaardingen ook mensen van buiten de stad aantrekt, horen we terug van Femke en Nadia. Als we hen vragen wat ze verstaan onder ‘Vlaardings Wonen’, geven ze aan daar geen vastomlijnde definitie voor te hebben, maar ze kunnen wél aangeven waarom ze juist voor deze stad hebben gekozen als plek om te wonen.