Ambacht geeft ons ruimte

Het woonverhaal van familie Lutjeboer

De familie Lutjeboer is nog niet zo lang geleden verhuisd van een appartement in Vlaardingen Oost naar Ambacht. Ze waren op zoek naar een plek die meer rust en ruimte zou kunnen bieden. Verhuizen naar een andere stad was geen optie. Ze wilden graag in Vlaardingen blijven.

Op zoek naar een mooie plek voor een gezin met opgroeiende kinderen kwamen zij uiteindelijk in Vlaardingen Ambacht terecht in een karakteristieke woning in jaren 30-stijl. 

“We gingen van een druk stadsdeel naar een rustige wijk, maar toch is ook hier genoeg te doen. En de wijk heeft een authentiek, bijna dorps, karakter. Dat komt denk ik door de combinatie van het soort woningen, de indeling van de straten, de speelplekken, het groen, de school. Het voelt hier geborgen. Dat past bij de reden om als gezin voor juist deze plek te kiezen. 

Er is hier een stuk minder verkeer. In de wat smallere straten kan niet hard worden gereden en onze oudste kan gewoon zelf naar de school hier in de buurt fietsen. Dat is een fijn idee. Deze wijk heeft daarom voorlopig alles wat wij als gezin zoeken. Het huis is naar ons zin, maar de veilige, sfeervolle omgeving is toch minstens zo belangrijk.” 

In het videoverhaal hieronder vind je hun uitgebreide verhaal en vertellen zij wat wonen in Vlaardingen voor hen betekent.