Broekpolder

Broekpolder

De Broekpolder is geen wijk, maar maakt deel uit van het buitengebied van Vlaardingen. Het is een prachtig recreatie- en natuurgebied aan de rand van Midden-Delfland. In de Broekpolder vind je onder ander het natuurgebied De Ruigte waar je grote langharige grazers tegen kunt komen, die niet alleen fotogeniek zijn maar die ook het maaiwerk in het gebied doen. Ze verhogen op een natuurlijke wijze de biodiversiteit. Ook kun je terecht in Het Klauterwoud, een groot speelbos met een kabelbaan, een labyrint, stapstenen door het water, een pontje en ook speelvoorzieningen voor kinderen met een beperking. In dit gebied worden regelmatig nieuwe toestellen geplaatst. En in het weekend is het een ‘ hotspot’ voor alle inwoners van Vlaardingen die in de buitenlucht willen bewegen.

Voor de stoere sporters is er een mountainbikeparcours van ongeveer 10 kilometer. Verder zijn er diverse knooppuntenroutes voor varen, wandelen en skaten, ruiterpaden, een hondenspeeltuin en een informatiepunt in het schip de Theodora. 
In het gebied vind je ook nog eens ongeveer twintig verschillende verenigingen en een toeristisch overstappunt (TOP). Een aantrekkelijk gebied voor inwoners van Vlaardingen en bezoekers!