Nieuws

Nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws!

 • Nieuwbouw appartementen Holy Zuid

  11 september 2023

  Op de locatie van het voormalige bowlingcentrum Dok99 in Holy Zuid komen 46 nieuwbouwappartementen. Eind augustus hebben burgemeester en wethouders van Vlaardingen ingestemd met het bouwplan ‘Anna van Saksenweg 1’ van projectontwikkelaar Willigen Partners. Dit plan ligt nu ook formeel ter inzage. Om omwonenden te informeren over dit plan organiseert de projectontwikkelaar samen met de gemeente een inloopavond op 18 september in het Delta Hotel. Op deze avond is er alle ruimte om vragen te stellen en zijn reacties en suggesties van harte welkom.

 • Dura Vermeer start met bouw De Goudvogel in Vlaardingen

  05 september 2023

  Met de feestelijke start bouw van de 18 energieneutrale eengezinswoningen uit de eerste fase is een belangrijke mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van De Goudvogel in De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen. Op donderdag 31 augustus 2023 stonden de kopers samen met ontwikkelende bouwer Dura Vermeer, Waterweg Wonen en wethouder Ivana Somers – Gardenier (Bouwen en Wonen) stil bij dit feestelijke moment op de bouwplaats.

 • Gemeente Vlaardingen sluit overeenkomst met projectontwikkelaar Apex Investments over nieuwbouw aan de Zomerstraat 41

  31 augustus 2023

  Op woensdag 30 augustus hebben de gemeente Vlaardingen en de projectontwikkelaar Apex Investments een samenwerkingsovereenkomst getekend ten behoeve van de realisatie van 22 tot 25 appartementen in een nieuwbouwcomplex aan de Zomerstraat 41.

 • In de Zuidbuurt worden de komende jaren 255 woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw

  13 april 2023

  De gemeente Vlaardingen heeft samen met Waterweg Wonen, na een zorgvuldig selectietraject, een ontwikkelpartner gekozen. De keuze is gevallen op ERA Contour. Samen maken we een plan om de Zuidbuurt in de Westwijk aan te pakken.

 • 1e paal zorgvilla’s Rosorum in Vlaardingen geslagen

  12 april 2023

  Op woensdag 29 maart is de bouw van het project Zorgvilla’s Rosorum in Vlaardingen officieel van start gegaan. Om dit moment te vieren sloegen Ivana Somers – Gardenier, wethouder Bouwen en Wonen en Milko de Hart, vastgoedmanager bij Korian Nederland de eerste paal. Bouwonderneming Stout realiseert het project in opdracht van AIG Care & Living. Rosorum is gelegen op Park Vijfsluizen, het voormalige sportcomplex van Shell.

 • Brainstormsessie hoogwateroplossing KW-haven en Buitenhaven 27 maart 2023

  04 april 2023

  Afgelopen jaar is het schetsontwerp voor de hoogwateroplossing voor de Koningin Wilhelminahaven (KW-haven) en Buitenhaven tot stand gekomen. Op 27 maart vond er in Partycentrum 't Prikkewater een brainstormsessie plaats in het kader van de volgende stap: het uitwerken van de inrichting van de openbare ruimte met bijbehorend beeldkwaliteitsplan.

 • Timpaan en Ouwehand Bouw winnen met Fortunapark tender 235 woningen in een bijzonder groene wijk

  06 april 2023

  Het team bestaande uit gebiedsontwikkelaar Timpaan, Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen, landschapsarchitect ZUS, FARO en JULI (betrokken architecten), Merosch (duurzaamheidsadviseur), AW Groep (civiele engineering) en Interegion Groep (tendermanagement) heeft de tender gewonnen die de Gemeente Vlaardingen heeft uitgeschreven voor de locatie aan de Marathonweg-Noord in Vlaardingen.

 • Samen werken aan vernieuwing Zuidbuurt

  29 maart 2023

  De gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen hebben na een zorgvuldig selectietraject een ontwikkelpartner geselecteerd voor de haalbaarheid van de herstructureringsopgave van de Zuidbuurt in de Westwijk. De keuze is gevallen op TBI-onderneming ERA Contour.

 • Wethouders verwelkomen eerste bewoner van Fairland Studios Vlaardingen

  11 oktober 2022

  Op maandag 10 oktober heeft de eerste bewoner zijn intrek genomen in een van de tijdelijke woningen op het terrein van District U aan de Olivier van Noortlaan. De studio’s, die voornamelijk bestemd zijn voor studenten, jongeren en starters, leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de woningnood in de regio. Binnenkort zijn alle 318 woningen van het project Fairland Studios bewoond.

 • Hoogwateraanpak voor de Koningin Wilhelminahaven en Buitenhaven

  06 april 2023

  Droge voeten van belang voor toekomst Rivierzone

  In de KW-haven en Buitenhaven is een variatie aan oplossingen mogelijk om het gebied te beschermen tegen hoogwater. Vandaag werden inwoners en ondernemers in het gebied bijgepraat over de meest kansrijke opties: een combinatie van vaste elementen, zoals trappen en een muur, en tijdelijke elementen, zoals afsluitbare onderbrekingen van de waterkering.

Meer nieuwsberichten