Wonen en werken in één

Het woonverhaal van Sabrina

We treffen Sabrina Ibrahim aan de Vleersteeg 4c. Als juriste en arabiste managet ze vanuit deze locatie haar bedrijf én haar gezin.

Terwijl de telefoon rinkelt en ze tussendoor nog gauw wat zaken regelt staat deze Vlaardingse zakenvrouw ons te woord voor de deur van haar karakteristieke pand. Hier in het centrum woont ze momenteel boven haar bedrijfsruimte, samen met haar man en twee kinderen. Sabrina: “Die woon-werk combinatie is ontzettend fijn, omdat de kinderen nog jong zijn. Ik kan als ik thuis ben makkelijk nog even naar beneden om nog te werken en andersom. Ik woon hier voorlopig prima, maar natuurlijk kijken we ook weleens naar andere locaties om te wonen. De bedrijfsruimte wil ik dan zeker aanhouden. Er zijn overigens niet veel plekken in Vlaardingen waar je zo makkelijk wonen en werken kunt combineren. Waar we nu zitten is centraal gelegen, goed bereikbaar en je zit zó midden in het centrum. Dat is toch ook wel veel waard.”

Ze vertelt dat haar twee broers in dezelfde straat wonen en dat haar ouders al jaren het restaurant Gallo d’Oro runnen op de hoek van de straat. De centrale ligging, de familie in de buurt, het werk letterlijk één deur verder en alle voorzieningen dichtbij, maakt dat ze het verhuizen nog heel even wil uitstellen. In ieder geval totdat de jongste naar school gaat. “Een woning is belangrijk, maar de plek waar die zich bevindt net zo goed.“

"Maar eerlijk is eerlijk", voegt ze eraan toe, "als je graag alles en iedereen in de buurt hebt en naast je werk en je gezin bijvoorbeeld weinig tijd hebt om boodschappen te doen, dan is wonen in het centrum (figuurlijk) onbetaalbaar." Dan rinkelt de telefoon alweer. Juridisch advies gevraagd. Daarvoor zijn ze hier aan het juiste adres!