In beweging

Het woonverhaal van familie Fiers

Aan de rand van het centrum, tegenover stadspark ’t Hof, treffen we Frans en Piny Fiers. Mevrouw Fiers, Piny, laat trots de nieuwe woning zien en vertelt op een aanstekelijke manier hoe zij hier terecht zijn gekomen.

Ze waren in 2017 niet bewust op zoek naar een andere woning, maar het kwam op hun pad. “Onze zoon wees op de bouw en ontwikkeling van de appartementen op de Buitenplaats Van Ruytenburch en toen heb ik gewoon eens een bezoekje aan de makelaar gebracht.” Al gauw valt haar man haar enthousiast bij: “We waren eigenlijk vrij snel verkocht. Hoewel we aanvankelijk niet actief op zoek waren, bleek het wel een buitenkans. Er worden op dit moment in deze omgeving niet heel veel woningen in dit wat hogere segment gebouwd. In die markt zit niet veel beweging. Dus als een project als dit dan wordt gebouwd, is dat een kans. Dat zie je ook wel aan de bewoners. Het zijn echt niet alleen Vlaardingers die hier nu wonen! Ook mensen van buiten Vlaardingen hebben zich hier nu gevestigd, omdat ze specifiek op zoek waren naar een woning in dit segment. Wat ons betreft een type woning dat bijvoorbeeld ook in Schiedam en Rotterdam relatief weinig te vinden is.
Ik heb altijd gezegd dat ik best kleiner wilde gaan wonen, maar wel met voldoende wooncomfort. En deze appartementen zijn ruim opgezet.” 

Mevrouw Fiers vertelt verder: Na 28 jaar in Woonpark De Loper gewoond te hebben, vinden we het ook mooi om daar plaats gemaakt te hebben voor andere woningzoekenden. We hebben er altijd erg naar onze zin gewoond. Het is een fijne plek voor gezinnen. We hebben wel altijd gezegd, dat als we een jaar of 70 zouden zijn, we toch nog weleens zouden willen verhuizen. Je kunt omwille van de plek wel blijven zitten waar je zit, maar om dan in een eengezinswoning te blijven wonen terwijl het later dan lichamelijk misschien niet meer gaat, leek ons niet wenselijk. Als je dan een mooie nieuwbouwwoning ziet, een appartement, dat aan al je woonwensen lijkt te voldoen, dan is die keuze toch snel gemaakt. 

We vinden het ook een mooie gedachte dat we met onze verhuizing van een grote naar een kleinere woning weer plaatsmaken voor jonge mensen met kinderen. Zo werkt ook het systeem van ‘doorschuiven ‘ op de woningmarkt natuurlijk. Wij maken, door voor een nieuwe, kleinere woning te kiezen die bij onze levensfase past, graag plaats voor de volgende generatie, die op hun beurt waarschijnlijk ook weer een starterswoning achterlaten.”

Naast de enthousiaste uiteenzetting over hun mooie nieuwe appartement, voegt het stralende echtpaar toe, dan wellicht een gelijkvloers ‘seniorenappartement’ te hebben betrokken, maar zich nog lang niet ‘senior’ te voelen. “We wonen hier weliswaar met oog op het ouder worden, maar voelen ons nog erg fit. We genieten elke dag van het uitzicht richting het park, zijn erg actief en genieten van het feit dat de kinderen en kleinkinderen hier heerlijk in de buurt wonen.“

Enthousiast poseren ze na afloop van het geanimeerde gesprek samen breed lachend voor de fotograaf. En daarna? Gauw weer verder met de dagelijkse bezigheden: “Genoeg te doen!”