Starterslening opent deuren

Het woonverhaal van Alaaddin

Alaaddin woonde bij zijn ouders in Vlaardingen en wilde al geruime tijd op zichzelf gaan wonen. Maar hoe krijg je dat als starter met een starterssalaris voor elkaar?

Alaaddin kon via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn), dat werkt in opdracht van de gemeente,  een zogeheten starterslening krijgen. Terwijl we dit schrijven bereidt hij zich voor op de sleuteloverdracht. Hij verhuist eind 2020 vanuit zijn ouderlijk huis naar een appartement in Vlaardingen Holy. En hoewel hij graag bij zijn ouders thuis komt en een vorkje meepikt van de smaakvolle Turkse gerechten van zijn moeder, kan hij niet wachten om een eigen plek te hebben. 

Zijn nieuwe ‘basis’ in Vlaardingen Holy ziet hij als veilige rustig buurt, dichtbij alle voorzieningen, met een mooie mix van oudere bewoners en gezinnen. Als we hem vragen wat hij er belangrijk vindt, antwoordt hij: "Een veilige plek waar je jezelf kunt zijn en je thuis voelt”. Wie Alaaddin als buurman krijgt boft. Het is een rustige jongen die graag goed contact met mijn buren onderhoudt. “Mijn vader leerde mij dat niet alleen je huis, maar ook je buren de buurt maken. Ik kijk ernaar uit om dat zelf te gaan ervaren. Dat heb ik trouwens ook een beetje aan mijn broer te danken. Hij maakte mij attent op de mogelijkheid een starterslening aan te vragen, die deze (nieuwe) deur voor me heeft geopend. Tijd voor een nieuw (woon)hoofdstuk.” 

Meer weten over de woonplek van Alaaddin? Bekijk dan onderstaande video.