Nieuws

1e paal zorgvilla’s Rosorum in Vlaardingen geslagen

Op woensdag 29 maart is de bouw van het project Zorgvilla’s Rosorum in Vlaardingen officieel van start gegaan. Om dit moment te vieren sloegen Ivana Somers – Gardenier, wethouder Bouwen en Wonen en Milko de Hart, vastgoedmanager bij Korian Nederland de eerste paal. Bouwonderneming Stout realiseert het project in opdracht van AIG Care & Living. Rosorum is gelegen op Park Vijfsluizen, het voormalige sportcomplex van Shell.

WhatsApp Image 2023-03-31 at 12.41.44De ontwikkeling bestaat uit de transformatie en uitbreiding van de voormalige Shell sporthal tot een luxe zorgvilla met studio’s voor bewoners met geheugenproblematiek. De Rosorum Zorgvilla’s richten zich specifiek op ouderen met een zorgindicatie of een zorgoriëntatie die niet meer zelfstandig kunnen wonen, met name door de aanwezigheid van psychogeriatrische problematiek (dementie). 

De bestaande sporthal wordt voorzien van een verdiepingsvloer en een nieuwe gevel, waarbij de oorspronkelijke uitstraling van het gebouw behouden blijft. Tevens wordt het bestaande pand uitgebreid met twee nieuwe vleugels die worden herbouwd conform het oorspronkelijke ontwerp van de in 2021 gesloopte vleugels. Na de transformatie en uitbreiding biedt het nieuwe zorggebouw 36 studio’s en telt het een bruto vloeroppervlak van circa 2.550 m2. 

Opdrachtgever AIG Care & Living ontwikkelt toekomstbestendige zorggebouwen met smaak, kwaliteit en comfort. De exploitatie van de zorgvilla’s komt in handen van Zorgexploitant Rosorum (onderdeel van Korian Nederland). 

Wanneer alles volgens planning loopt, levert Bouwonderneming Stout het gebouw – naar een ontwerp van XVW Architecten - in het 1e kwartaal van 2024 op.