De projecten

Westwijk

 • De Heemtuinen (Frank van Borselenstraat)

  De ontwikkelcombinatie Timpaan en Heembouw bouwt 183 woningen aan de Frank van Borselenstraat. In 2021 hebben de partijen hierover met de gemeente een overeenkomst gesloten. De 183 woningen worden gebouwd op het terrein waar de inmiddels gesloopte wooncomplexen De Valkenhof stonden. Ook staan daar nu nog twee sporthallen, die later dit jaar worden gesloopt.

 • Marathonweg-Noord (in voorbereiding)

  Eén van de ontwikkellocaties waar nog plek is om circa 250 woningen te bouwen, is in Vlaardingen-West tussen de Floris de Vijfdelaan en de A20. Langs de Marathonweg-Noord ligt nu nog een grotendeels braakliggend terrein: een mooie kans om appartementen en grondgebonden woningen in de bestaande stad te realiseren.

 • Floris de Vijfdelaan Noord (Floris de Vijfdeplein)

  Op de plaats van het gesloopte winkelblok zal Waterweg Wonen 50 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen realiseren. Aannemer Plegt-Vos zal het project bouwen. De 14 koopwoningen zijn inmiddels verkocht. De huurwoningen worden eind 2021 via Woonnet Rijnmond aangeboden.

 • Zuidbuurt

  In de Zuidbuurt worden de komende jaren 255 woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

  De gemeente Vlaardingen heeft samen met Waterweg Wonen, na een zorgvuldig selectietraject, een ontwikkelpartner gekozen. De keuze is gevallen op ERA Contour. Samen maken we een plan om de Zuidbuurt in de Westwijk aan te pakken.