De projecten

Programma ontwikkeling Rivierzone

Samen met ontwikkelaars en initiatiefnemers werkt de gemeente Vlaardingen aan de ontwikkeling van de Rivierzone. Op deze pagina leest u wat de Rivierzone precies is en wat er in grote lijnen gaat gebeuren.

De Rivierzone: dit gaat er gebeuren

De gemeente Vlaardingen wil de verbinding van de stad met de rivier terugbrengen en van de Rivierzone een aantrekkelijk gebied maken om te wonen, te werken en te recreëren. Met de verschillende woningbouwprojecten voorziet de ontwikkeling van de Rivierzone in de  woonbehoefte van inwoners. Het Programma Ontwikkeling Rivierzone bestaat uit drie gebieden: de Koningin Wilhelmina haven, Maaswijk en de zuidelijke binnenstad. 

In deze gebieden worden nieuwe woningen gebouwd en komen voorzieningen. Op loop- en fietsafstand ligt de snelle verbinding naar Rotterdam en naar het strand. Zo komen wonen, werken en recreëren samen. In totaal komen er tussen de 2450 en 3100 nieuwe woningen bij in een mix van hoogstedelijke bouw en groen. De woningen krijgen verschillende prijsklassen. 

Projecten Programma Ontwikkeling Rivierzone

Ontwikkeling Rivierzone

Op het kaartje ziet u de projecten District U/ Maaswijk-West, New Haven (Maasboulevard-Westhavenkade) en het Eiland van Speyk, voor deze projecten worden de ontwerpbestemmingsbestemmingsplannen ter inzage gelegd. 

U kunt de afbeelding downloaden door er op te klikken (jpg, 167 kb).

Sfeerimpressie

Bekijk onderstaande video en krijg een sfeerimpressie van hoe de Rivierzone eruit kan komen te zien.

Maaswijk

Koningin Wilhelminahaven

Zuidelijke binnenstad

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws over de Rivierzone? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief Ontwikkelingsnieuws Rivierzone