De projecten

Eiland van Speyk

Op het Eiland van Speyk, het schiereiland van de Koningin Wilhelminahaven, komen circa 550 tot 600 nieuwe woningen voornamelijk appartementen. De toekomstige woningen komen in gebied tussen de Waterleidingstraat, de Oosthavenkade en de rivier. Gelegen aan de Nieuwe Maas, dichtbij het centrum en de metrohalte. Op het eiland van Speyk komen enkele publieke voorzieningen, werkruimten, horeca en (gebouwd) parkeren. De oude pakhuizen, de havendynamiek en de vergezichten maken het Eiland van Speyk tot een sfeervolle en stoere plek aan het water. Maar ook met uitdagingen zoals industriegeluid en periodiek hoogwater, waarvoor compenserende maatregelen worden getroffen. Bij het daadwerkelijke ontwerp van de woningen en omgeving (architectonisch ontwerp) zal de omgeving betrokken worden. De woningen worden ontwikkeld door het Consortium Rivierzone Vlaardingen (CRV).

Bestemmingsplan ter inzage

Op 15 februari 2022 heeft het college van B&W het ontwerpbestemmingsplan voor de Maasboulevard/ Westhavenkade ter inzage gelegd. Meer informatie hierover vindt u op www.vlaardingen.nl/rivierzone.

Ontwikkeling Rivierzone

De ontwikkeling van het Eiland van Speyk is onderdeel van de gebiedsontwikkeling van de Rivierzone. Met de ontwikkeling van de Rivierzone wil Vlaardingen de verbinding van de stad met de rivier terugbrengen en voorzien in de woningbehoefte. Op verschillende locaties in de Rivierzone worden woningen en voorzieningen gerealiseerd in de karakteristieke omgeving van de haringstad, de haven en de binnenstad. Wonen, werken en recreëren komen samen, met een snelle verbinding naar Rotterdam en naar het strand. In totaal worden  2450-3100 nieuwe woningen  gerealiseerd, binnen verschillende prijsklassen en in een mix van hoogstedelijke bouw en groen. 

Informatiebijeenkomst 9 maart 2022

Op 9 maart was er een informatiebijeenkomst en -markt over de ontwikkeling van de Rivierzone. Bekijk hier een deel terug over Eiland van Speyk.

Vragen 

Heeft u nog vragen? U kunt ook een bericht sturen via het contactformulier of bellen met (010) 248 4000.